Handen wassen, dan wordt het pas echt schoon!

handhygieneVandaag is het de internationale dag van de handhygiëne.

Een dag om stil te staan bij het goed wassen van handen, want handen zijn dragers van bacteriën en andere ziekteverwekkers. Dit is niet alleen van belang voor (schoonmaak-)medewerkers van zorginstellingen, maar voor iedereen die contact heeft met anderen. Handen raken de hele dag van alles aan: toetsenbord, telefoon, neus snuiten of het aanraken van het gezicht.

Handenwassen doet iedereen regelmatig en lijkt zo eenvoudig. Maar voor effectief handenwassen is meer nodig, dan een snelle sopbeurt van een paar seconden.

Wist je dat handenwassen pas effect heeft als je minimaal 10 seconden je duimen en alle vingers goed met zeep wrijft, voordat je afspoelt met water? En dat het belangrijk is om na zo’n goede sopbeurt, de kraan niet meer met je handen aan te raken, maar een papieren handdoekje te gebruiken?

Goede handhygiëne vraagt dus meer! Zeker als je werkt als schoonmaakmedewerker. Het hoort dan bij je werk om niet alleen te zorgen voor schone materialen en middelen, maar vooral ook voor schone handen om de overdracht van bacteriën te voorkomen.

Een goede handhygiëne bestaat uit de volgende stappen:
•    Draag tijdens het werk geen ringen en andere sieraden.  
•    Gebruik wegwerp handschoenen tijdens het schoonmaken in sanitaire ruimten.
•    Was altijd je handen na het werk, na eten of niezen. Ook als je handschoenen aan hebt gehad.
•    Was je handen minimaal 10 seconden met zeep.
•    Zorg dat alle vingers en duim schoon worden. Vergeet daarbij de nagels niet.
•    Droog je handen af met een papieren doekje.
•    Raak de kraan na het wassen niet meer aan, maar draai deze dicht met het papieren doekje. Anders worden jouw schone handen weer besmet door de kraan.

Een goede handhygiëne is essentieel en daarom onderdeel van onze schoonmaakopleidingen. Meer weten over handhygiëne of over infectiepreventie? Mail  je vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0345-544816.

Interesse?

Om deze cursus te reserveren bel nu:

0345 544816


of vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
Meld u nu aan!
Volg-ons-op-Linkedin-button